[vc_row padding_top=”0″ padding_bottom=”0″][vc_column][vc_column_text]Door globalisering en digitalisering wordt ons werk steeds sneller, complexer en global. Het gevolg hiervan is dat je effectiever, sneller en efficiënter moet kunnen communiceren en samenwerken. Daarom ziet Ilse Kerling van Global Business Academy 8 competenties om global team performance te vergroten. Van vitaal belang, nu we remote blijven werken en teamleden duizenden kilometers en culturen van elkaar verwijderd zijn. De tweede competentie die we behandelen in deze reeks is: Remote Team Building.
Psychological safety
Toen mijn superleuke klant, Dow Chemical, me belde of ik mensen ken die trainingen gaven over psychological safety, moest ik even denken. Ja, ik kende wel iemand en ik gaf een naam door. Toen kwam ik het weer tegen, en weer. Ik las er een boek over. “Verrek”, dacht ik, “dit doe ik al jaren, alleen noem ik het Trust”. En de auteur van dit prachtige boek heeft het alleen vanuit een Amerikaans perspectief belicht, zoals zo vaak. Hoe je psychological safety creëert in Amerika, is anders dan in Oost-Europa, Azië… of Nederland… Het is geen one size fits all.
‘Je bent een watje als je je mond niet open doet’
In Nederland durven we ons vrij kwetsbaar op te stellen. Sterker nog: organiseer een meeting en iedereen heeft een mening, of je er nou wat vanaf weet of niet. Je bent een watje als je je mond niet open doet. Daarnaast hebben we weinig onderlinge competitiviteit waardoor we ons kwetsbaar op durven te stellen. En zijn we enorm direct natuurlijk: transparantie staat hoog in het vaandel. Mooie eigenschappen, maar juist daardoor zijn we niet altijd even goed in het creëren van psychological safety. Want wij durven alles, hebben weinig schroom en zien niet zo goed dat andere culturen daar moeite mee hebben.
Inclusie
Een ander element dat allesbepalend is in de teamveiligheid is inclusie. Jouw global team is duidelijk divers, maar heeft iedereen het gevoel dat ze gehoord worden? Dit is soms best lastig. Ik herinner me een conference call toen ik nog voor Verizon werkte. Mijn Japanse collega deelde zijn bevindingen en inzichten. Het was langdradig. Zijn Engels was niet geweldig. Zijn accent was zwaar. Maar hij zei enorm valide dingen. Ik hoorde mijn Amerikaanse collega’s in slaap sukkelen. Nadat hij klaar was, gaf ik een opsomming wat Koji allemaal had gezegd. Je zag de Amerikanen bijna achterover vallen. We luisteren meestal beter naar mensen wiens Engels native is. We laten vaak mensen met de beste spreekvaardigheid aan het woord. Maar zijn die ook het beste? Wat mis je allemaal aan informatie? En aan motivatie? Als die Amerikaanse collega na de 10e keer weer een platform krijgt, waarom zou je nog proberen mee te praten? Dit herken je waarschijnlijk al bij jezelf. Kan je na gaan hoe jouw zacht bespraakte Aziatische collega zich voelt.
Global Team Building
Uiteindelijk waar psychological safety, vertrouwen, inclusie en gelijke carrièrekansen toe leiden, is een team waar iedereen zichzelf durft te zijn. Deze elementen zijn de basis van jouw team building, van je personeelsbehoud en van het ontwikkelen van nieuwe leiders. Van een cultuur van openheid en transparantie: Ideeën opperen zonder de angst dat je een flater slaat. Problemen aan durven geven. Elkaar helpen en aanmoedigen. Dit klinkt ongetwijfeld als muziek in je oren. Global Team Building is jouw fundament waarop je alle andere competenties bouwt. Daarom trainen wij vaak alle teammembers over elkaar en brengen we ze samen. Tezamen gaan ze aan de slag om huidige problemen op te lossen en een One Team Culture te creëren die problemen voorkomt. De energie die dan ontstaat, is prachtig. En de bonus? Je krijgt vanzelf meer inclusie. Oh ja, en efficiëntie.
Op vrijdag 4 juni geeft Ilse Kerling samen met Sebastiaan Laurijsse het online webinar “Chaos: van onderdrukken naar omarmen. Hoe je van chaos jouw grootste kracht maakt!”. Voor enkele deelnemers is het zelfs mogelijk om deze bijeenkomst bij IPMA Nieuwegein bij te wonen. Lees verder en meld je aan.[/vc_column_text][vc_column_text]
Een bijdrage van
Ilse Kerling’s passie is reizen en cultuur. Op haar 23e vertrok ze naar Hong Kong met 1900 gulden en 5 girocheques. Haar doel: een baan vinden in Hong Kong en begrijpen waarom Azië zo snel groeit. 16 jaar later kwam ze terug naar Nederland. Het viel haar op dat Nederlanders heel doelgericht zijn: ze weten precies wat ze willen bereiken, maar lopen vaak voorbij aan de hoe. Wat is nou de snelste en effectiefste manier on je doel te bereiken? Cultuur speelt daar een grote, onderschatte, rol in. In deze wereld waar werk steeds sneller, complexer en internationaler wordt, is effectieve communicatie en samenwerking een must. Maar wat voor jou ownership, transparantie en proactiviteit betekent, is voor iedere cultuur anders. GBA is gespecialiseerd in 21st century Cultural Intelligence. Ons doel is het versnellen van jouw succes, in plaats van leren van vallen, opstaan en frustratie. Met onze praktische skills leer je hoe je de global team performance kunt maximaliseren. Klanten zijn o.a. NXP, T-Mobile, Heineken, Philips en Akzo Nobel.
Contact opnemen mag altijd. Dat kan via ib.kerling@globalbusiness.academy of +31646190513.
[/vc_column_text][kleo_social_share][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”17008″ img_size=”large” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://connect.ipma.nl/local/pages/?id=125″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”17188″ img_size=”large” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.hdmwp-demo.nl/interview-ilse-kerling-over-internationaal-projectmanagement/”][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”0″][vc_column][vc_posts_grid ajax_post=”” ajax_paged=”” loop=”size:12|order_by:date|post_type:post|categories:610″][/vc_column][/vc_row]